NOORDIA blog

Vörös szőnyegen a Lab-Grown gyémántok

Vörös szőnyegen a Lab-Grown gyémántok - NOORDIA

Miért hódít a világsztárok körében ez etikus gyémánt?

Az elmúlt években egyre több világsztár választotta a laboratóriumban növesztett gyémántokat a hagyományos bányászott drágakövek helyett. Ezek az etikus és fenntartható alternatívák egyre népszerűbbek az ékszer- és divatvilágban, mivel nemcsak környezetbarát alternatíva, hanem gyönyörűek és megfizethetőek is.

Leonardo DiCaprio, aki évtizedek óta kiáll a környezetvédelem mellett, néhány évvel ezelőtt befektetett a Véres gyémánt című film forgatása után egy Lab-Grown gyémántokat előállító vállalatba, így aktívan hozzájárul a fenntartható gyémántipar fejlődéséhez.

A Lab-Grown gyémántok előnyei

A laboratóriumban növesztett gyémántok minden fizikai, kémiai és optikai tulajdonságukban megegyeznek a bányászott gyémántokkal. Azonban előállításuk során nincs szükség környezetpusztító bányászati tevékenységre, hiszen ezek a drágakövek rendkívül fejlett technológiával, laboratóriumi körülmények között készülnek.

Sem szabad szemmel, sem mikroszkóppal nem lehet különbséget tenni a két gyémánt között. Csillogásuk, keménységük és a szénatomok szabályos láncolata teljesen megegyezik.

 

A legnagyobb különbséget az ár jelenti, ugyanis a laboratóriumban növesztett gyémántok sokkal megfizethetőbbek, így elérhetővé váltak szinte minden társadalmi osztály számára.

Hírességek, akik a Lab-Grown gyémántokat választják

A labortatóriumban növesztett gyémántok egyre népszerűbbek lettek a sztárok körében, akik környezetbarát alternatívát keresnek a hagyományos, bányászott gyémántok helyett. Emma Watson, Zendaya, Ed Sheeran, Taylor Swift, Reese Witherspoon és Robert Downey Jr. is közülük néhány, akik a vörös szőnyegen is büszkén viseltek már laboratóriumban előállított gyémántokkal díszített ékszereket.

Emma Watson
Az "Harry Potter" filmek Hermionéja, Emma Watson aktívan támogatja a fenntarthatóságot és a környezettudatosságot. Számos alkalommal viselt már lab-grown gyémántokkal díszített ékszereket, például a Cannes-i Filmfesztiválon vagy a Met Gálán.

Zendaya
Zendaya nemcsak színésznőként és énekesként, de divatikonként is ismert. Stílusa és környezettudatos megközelítése miatt gyakran választ laboratóriumban növesztett gyémántokat. Legutóbbi megjelenései között is számos alkalommal viselte ezeket az ékszereket.

Ed Sheeran
Az énekes-dalszerző, Ed Sheeran ismert a zenei tehetsége mellett érzékenységéről a környezetvédelem iránt. Szívesen választ laboratóriumban előállított gyémántokkal díszített ékszereket, amelyek stílusosan kiegészítik fellépési ruházatát.



Taylor Swift
Taylor Swift, a Grammy-díjas énekesnő is a fenntartható divat híve. Számos alkalommal viselt már lab-grown gyémántokkal díszített ékszereket, és nyilvánosan is támogatta ezeket az alternatívákat.

Reese Witherspoon
A híres színésznő és producer, Reese Witherspoon szintén fontosnak tartja a fenntarthatóságot és a környezetvédelmet. Ezért nem meglepő, hogy laboratóriumban növesztett gyémántokkal díszített ékszereket visel a vörös szőnyegen

Robert Downey Jr.
Az Iron Man sztárja, Robert Downey Jr. is ismert környezettudatos szemléletéről és filantróp tevékenységéről. Rendszeresen támogatja a fenntartható divatot, és gyakran választ laboratóriumban növesztett gyémántokat díszített ékszereket.

A Lab-Grown gyémántok népszerűsége egyre csak nő, és további hírességek is felismerik az előnyeiket. Az Oscar-gálán, Met Gálán és más jelentős eseményeken egyre gyakrabban láthatók ezek az ékszerek, mivel stílusosak, egyediek és környezetbarátok egyaránt. A gyémántokhoz kapcsolódó innovációk és a fenntarthatóság iránti növekvő igény tovább erősíti a Lab-Grown gyémántok piaci pozícióját a luxus ékszeriparban.

Ezek a sztárok nemcsak a szépségük miatt választják ezeket a gyémántokat, hanem azért is, mert így támogatják az etikus és fenntartható ékszeripart.

Penelopé Cruz például nemcsak szívesen hord laboratóriumban növesztett gyémántokat, hanem már egy saját kollekciót is piacra dobott.

Leonardo DiCaprio, aki évtizedek óta kiáll a környezetvédelem mellett, néhány évvel ezelőtt befektetett egy mesterséges gyémántokat gyártó cégbe, így aktívan hozzájárul a fenntartható gyémántipar fejlődéséhez.

A Lab-Grown gyémántok Magyarországon

Már a hazai sztárok is viselhetnek laboratóriumban növesztett gyémántokat, ugyanis a magyar piacon elsők között a NOORDIA tette elérhetővé ezeket az ékszereket és foglalatlan drágaköveket a magyar vásárlóknak.Hazánkban is egyre népszerűbbek ezek a fenntartható és etikus alternatívák, amelyek nemcsak gyönyörűek, hanem megfizethetőek is.

Látogassatok el a NOORDIA weboldalára vagy budapesti bemutatótermébe, és fedezzétek fel a csodálatos Lab-Grown gyémántokkal díszített ékszereket, vagy készítsük el közösen álmaid etikus gyémánt ékszerét! 

Ismerd meg a NOORDIA gyémánt ékszereket!