NOORDIA gyémántok

A NOORDIA ékszerekben lévő gyémántok minden tulajdonsága megegyezik a hagyományosan bányászott gyémántokkal, ugyanolyan gyönyörűek és tartósak, mint a természetben kialakult gyémántok.

A laboratóriumban növesztett gyémántok növekedése szigorúan kontrollált körülmények között zajlik, mely tökéletesen megegyezik a gyémántkristályok természetes kialakulásának módjával. A növesztés után minden gyémántot alapos csiszolási munkának kell alávetni, hogy elnyerje ékszereinkben látható formáját. Ezzel a módszerrel, valamint a NOORDIA műszeres vizsgálatával garantálható a gyémántok értéke, tisztasága és minősége.

A NOORDIA ékszereinket minden esetben alapos műszeres vizsgálatnak vetjük alá, amit Hercsik Anita drágakőszakértő szakmai hitelesítése követ. Az így bevizsgált ékszerekről annak részletes tulajdonságait feltüntetve minőséget biztosító tanúsítványt állítunk ki. Ezt a tanúsítványt az ékszer megvásárláskor átadjuk vásárlóinknak. Ezzel a módszerrel garantálható a NOORDIA ékszerek értéke, tisztasága és minősége.

Foglalatlan gyémántjaink hiteles eredete certifikáció által biztosított. A certifikálás az a folyamat, melynek során egy független, nemzetközileg elismert laboratórium bevizsgálja az adott gyémántot és tanúsítványt állít ki annak tulajdonságairól.

A legnagyobb ezzel foglalkozó független laboratóriumok az IGI és a GIA. E szervezetek ellenőrizték a foglalatlan NOORDIA gyémántokat is.

Minden általuk bevizsgált gyémánt peremébe (szakmai szóval a rundisztjába) lézeresen egyedi azonosító kódot égetnek. Ez a mikroszkopikus szám az egész világon egyedi és hivatalosan számontartott. Ezáltal ékköveink a megfelelő nagyítás alatt bármikor könnyűszerrel beazonosíthatóak.

A NOORDIA ékszerek olyan alternatívát biztosítanak a gyémánt szerelmeseinek, amely lehetővé teszi, hogy felelősségteljes luxust és ragyogást válasszanak. Etikus és sokkal környezetkímélőbb gyémántokat kínálunk, mint a bányászott kövek, amelyekhez akár vér és kényszermunka is tapadhat.

Kifinomult ékszereket találsz nálunk, amelyek elérhetővé teszik az etikus gyémánt viselésének élményét.

Szakmai hitelesség

A NOORDIA által forgalmazott ékszerek minőségét és gyémántok vizsgálatát, valamint a teljes szakmai hátterünket Hercsik Anita ékszerszakértő biztosítja, aki több, mint harminc éves tapasztalattal rendelkezik a szakmában, megannyi publikáció és előadás szerzője.

A forgalomba kerülő ékszereinket minden esetben alapos minőségi vizsgálatnak vetjük alá. Ez magába foglalja az ékszer anyagának ellenőrzését, a foglalatok biztonságát, valamint a gyémántok minőségének ellenőrzését.

Minden ékszerünk és kövünk alapos műszeres vizsgálaton esik át, így biztosítva, hogy kizárólag laborban növesztett gyémántok kerüljenek ékszereinkbe. A bevizsgálás eredményéről garancia kártyát állítunk ki és adunk ékszereinkhez.

A laboratóriumban előállított gyémántok vásárlásával vevőink a természetes gyémánt csillogását kapják. Ideálisak mindennapi viseletre, vagy születésnapi, évfordulós ajándéknak, és mivel kiemelkedően magas minőségben gyártják őket, minden kétség nélkül meg tudod online is vásárolni ékszereinket.

Gyakori kérdések a NOORDIA gyémántokról

A laborban növesztett gyémánt újdonság?

Először a General Electric Co. laborjában sikerült gyémántot növeszteni az 1950-es években, ám ezek még nem voltak ékszer minőségű kövek, amelyeket a piacon értékesíteni lehetett volna. Csak az elmúlt néhány évben sikerült olyan nagyméretű, ékszer minőségű gyémántokat előállítani, amelyek kívánatosságuk és szépségük tekintetében megfelelnek vagy felülmúlják a természetes gyémántokat.

Tehát a laboratóriumban termesztett gyémánt nem új keletű jelenség, ipari felhasználása széles körű, az ékszerkészítés számára csak a közelmúltban vált elérhetővé.

Mennyi időbe telik egy laborban növesztett gyémánt előállítása?

Színtől és mérettől függően 30-60 napot vesz igénybe egy gyémánt előállítása.

Hogy növesztik a gyémántokat?

A gyémántok növesztése azért rendkívül nehéz, mert meg kell teremteni hozzá azokat a különleges feltételeket, amelyek a föld mélyén is a gyémánt kialakulásához vezetnek.

Egy IIA típusú gyémánt aprócska szeletét olyan kamrába helyezik, ahol biztosítani tudják a hosszantartó, stabil, magas hőmérsékletet és nyomást.

A gyémánt szeletet ezután egy kémiai gőzfázisú leválasztásnak (CVD) nevezett eljárásnak vetik alá, ahol a kristályok rétegesen növekednek a forró plazmában. Az eredmény egy valódi nyers gyémánt, amely a bányászott gyémánt összes természetes tulajdonságával rendelkezik.

Mi az a IIA típusú gyémánt?

A világ leghíresebb és legragyogóbb természetes gyémántjai mind IIA típusúak. A Koh-I- Noor, a Krupp, a Regent és a Dél Csillaga mind ebbe a kategóriába tartoznak.

Csak a bányászott gyémántok legjobb 1-2 %-a nevezhető IIA típusúnak. Az összes gyémánt közül ezek a legtisztábbak és a legjobb hővezető képességűek. Ahogy a természetes gyémántok a föld felszíne felé emelkednek a mélyből, általában deformálódnak vagy tökéletlenül formálódnak, felvesznek bizonyos szennyeződéseket.

A IIA típusú kövek szinte teljesen mentesek ezektől a hiányosságoktól és deformációktól. Minden általunk forgalmazott gyémánt IIA típusú.

A gyémánt teszter pozitívan jelez a laborban növesztett gyémántnál?

Igen, ezek valódi gyémántok. Összetételük tiszta, kristályos elemi szén. A NOORDIA ékkövek minden olyan teszten átmennek, melyeket a gyémántok igazolására használnak.

Mi a 4C?

A 4C sokak számára ismert fogalom:
1. Colour, a szín;
2. Clarity, a tisztaság;
3. Cut, a csiszolás;
4. Carat, a karát súly.

De valójában milyen jelentősége van az árképzésben?

A gyémánt szakma a Rapaport Diamond Report ® árlista alapján határozza meg az árat. A Rapaport lista alapja a tökéletes briliáns csiszolás. Megfigyelhető, hogy az ár exponenciálisan emelkedik a tömeg és a tisztaság függvényében. A tömegen kívül fontos faktor a gyémánt színe és zárványosztálya.

Miért drágábbak a bányászott gyémántok, mint a laboratóriumban növesztett gyémántok?

A bányászott gyémánt legalább 5 kereskedő kezén keresztül jut el a bányáktól a vásárlókig, így annak árát ez folyamatosan magasan tartja.

A laboratóriumban növesztett gyémántokat viszont egyenesen a gyártóktól rendeljük. A rövid ellátási lánc magyarázza elsősorban az alacsonyabb árat,valamint természetesen a bányászati költségek sem növelik az ékkövek árát.