NOORDIA minőség

A NOORDIA etikus gyémánt ékszerek tökéletes választást nyújtanak azoknak, akik nemcsak a szépséget és eleganciát keresik, hanem a felelősségteljes vásárlás lehetőségét is.

Ékszereink kizárólag laboratóriumban növesztett gyémántokkal készülnek, amelyek minden tulajdonságukban megegyeznek a természetes gyémántokkal. Így biztos lehetsz benne, hogy ékszereink ugyanazt a ​minőséget,ragyogást és tartósságot kínálják, mint hagyományos társaik.

Etikus gyémántjainkat​ kizárólag megbízható forrásokból szerezzük be, ahol szigorúan ellenőrzött körülmények között növesztik őket. Ez a növesztési folyamat tökéletesen reprodukálja a természetes gyémántképződést, biztosítva a legmagasabb minőséget. Minden gyémántot alapos csiszolási eljárásnak vetnek alá, hogy elnyerje végső, gyönyörű formáját.

Minden NOORDIA ékszer alapos műszeres vizsgálaton esik át, Hercsik Anita drágakőszakértő szakmai hitelesítésével, aki több mint harminc éves tapasztalattal rendelkezik​ az ékszerszakmában.

A bevizsgált ékszerekről ​garanciakártyát állítunk ki, amelyet a vásárláskor átadunk Neked. Ez a tanúsítvány garantálja ékszereink minőségét, tisztaságát és értékét.

Foglalatlan gyémántjaink hiteles eredetét független, nemzetközileg elismert laboratóriumok, például az IGI és a GIA certifikációja biztosítja. Ezek a szervezetek ​m​iután bevizsgálják a gyémántokat egyedi azonosító kódot égetnek a gyémánt peremébe.Ez a mikroszkopikus szám az egész világon egyedi és hivatalosan számontartott. Ezáltal ékköveink a megfelelő nagyítás alatt bármikor könnyűszerrel beazonosíthatóak.

A NOORDIA etikus gyémántok vásárlásával olyan​ megfizethető luxust választasz, amely etikus és környezetbarát.

Laborban növesztett gyémántjaink előállítása jelentősen kevesebb szén-dioxid kibocsátással jár, mint a természetes gyémántok bányászata, így hozzájárulunk a környezet védelméhez. Ezen felül, mivel a gyémántokat mesterséges körülmények között állítják elő, nincs szükség környezetkárosító bányászati tevékenységekre, ezáltal megőrizzük a természetes élőhelyeket.

Vásárlóink számára további előnyöket kínálunk, mint például az 5 év teljes körű garanciát ​( részletekért kérjük nézd meg az ÁSZF 5.12. bekezdését) és a 14 napos elállási jogot​, valamint a nálunk vásárolt gyűrűk esetén a vásárlást követő 6 hónapos időtartamban az ékszered díjmentesen méretre igazítjuk egyszeri alkalommal.

Webáruházunkon kívül személyesen is tudunk találkozni bemutatótermünkben, ahol személyes tanácsadást is nyújtunk, hogy minden ügyfelünk megtalálhassa a számára legmegfelelőbb ékszert.​ 

A NOORDIA-nál egyedi ékszerkészítési és tervezési szolgáltatást is kínálunk, így bármilyen elképzelésed valóra válhat. 

Miben különbözik a laborban növesztett gyémánt a cirkóniától, a moissanite-tól és a bányászott gyémánttól?​

L​ab-Grown gyémánt: Kémiai, fizikai és optikai tulajdonságaiban teljesen megegyezik a természetes gyémántokkal. Ugyanúgy szénatomokból épül fel, és a gyémántok összes jellemzőjével bír. A laborban növesztett gyémántok etikus és környezetbarát alternatívát kínálnak.

​Bányászott gyémánt: Természetes körülmények között a föld mélyén alakul ki több millió év alatt. Kémiai, fizikai és optikai tulajdonságai megegyeznek a laborban növesztett gyémántokkal, azonban bányászata jelentős környezeti terheléssel járhat, és etikai kérdéseket is felvethet.

Cirkónia (CZ): Egy mesterségesen előállított drágakő, amely szépségében és fényében hasonlít a gyémántra, de kevésbé tartós. Mohs keménységi skálán 8-8,5 közötti értékkel rendelkezik, míg a gyémánt 10-es értéket kap. Könnyen karcolódik és idővel elhomályosodik.

Moissanite: Egy természetben ritkán előforduló, de szintetikusan előállított drágakő. Kémiai összetétele szilícium-karbid, és keménysége 9,25 a Mohs skálán, ami közel áll a gyémánthoz. Magasabb fénytörése erősebb szivárványos csillogást eredményez, de optikailag eltér a gyémánttól.

Ismerd meg a NOORDIA ékszerek ragyogását, és tapasztald meg az etikus gyémánt viselésének élményét!

Szakmai hitelesség

A NOORDIA által forgalmazott ékszerek minőségét és gyémántok vizsgálatát, valamint a teljes szakmai hátterünket Hercsik Anita ékszerszakértő biztosítja, aki több, mint harminc éves tapasztalattal rendelkezik a szakmában, megannyi publikáció és előadás szerzője.

A forgalomba kerülő ékszereinket minden esetben alapos minőségi vizsgálatnak vetjük alá. Ez magába foglalja az ékszer anyagának ellenőrzését, a foglalatok biztonságát, valamint a gyémántok minőségének ellenőrzését.

Minden ékszerünk és kövünk alapos műszeres vizsgálaton esik át, így biztosítva, hogy kizárólag laborban növesztett gyémántok kerüljenek ékszereinkbe. A bevizsgálás eredményéről garancia kártyát állítunk ki és adunk ékszereinkhez.

A laboratóriumban előállított gyémántok vásárlásával vevőink a természetes gyémánt csillogását kapják. Ideálisak mindennapi viseletre, vagy születésnapi, évfordulós ajándéknak, és mivel kiemelkedően magas minőségben gyártják őket, minden kétség nélkül meg tudod online is vásárolni ékszereinket.

Gyakori kérdések a NOORDIA gyémántokról

A laborban növesztett gyémánt újdonság?

Először a General Electric Co. laborjában sikerült gyémántot növeszteni az 1950-es években, ám ezek még nem voltak ékszer minőségű kövek, amelyeket a piacon értékesíteni lehetett volna. Csak az elmúlt néhány évben sikerült olyan nagyméretű, ékszer minőségű gyémántokat előállítani, amelyek kívánatosságuk és szépségük tekintetében megfelelnek vagy felülmúlják a természetes gyémántokat.

Tehát a laboratóriumban termesztett gyémánt nem új keletű jelenség, ipari felhasználása széles körű, az ékszerkészítés számára csak a közelmúltban vált elérhetővé

Mennyi időbe telik egy laborban növesztett gyémánt előállítása?

Színtől és mérettől függően 30-60 napot vesz igénybe egy gyémánt előállítása.

Hogy növesztik a gyémántokat?

Minden laboratóriumban növesztett gyémántot egy gyémántmag hő- és nyomáskamrába helyezésével növesztenek, amely reprudukálja a természetes gyémántképződési folyamatot. A gyémántok növesztése rendkívül nehéz, mert meg kell teremteni azokat a különleges feltételeket, amelyek a föld mélyén is a gyémánt kialakulásához vezetnek. Egy IIA típusú gyémánt aprócska szeletét olyan kamrába helyezik, ahol biztosítani tudják a hosszan tartó, stabil, magas hőmérsékletet és nyomást. A kristályosodás hatására a laboratóriumi gyémántok hat-tíz héten belül érnek meg. Ezután ugyanazon világhírű laboratóriumok vágják, csiszolják és osztályozzák őket, amelyek a természetes gyémántokat is hitelesítik.

A laboratóriumok által leggyakrabban használt két technika a következő:

Kémiai Gőzfázisú Leválasztás (CVD)

A gyémánt szeletet ezután egy kémiai gőzfázisú leválasztásnak (CVD) nevezett eljárásnak vetik alá, ahol a kristályok rétegesen növekednek a forró plazmában. Az eredmény egy valódi nyers gyémánt, amely a bányászott gyémánt összes természetes tulajdonságával rendelkezik. A CVD eljárás során ultra tiszta, szénben gazdag gázokat használnak egy ellenőrzött kamrában. A szén alapú gázokat, például metánt, addig hevítik, amíg szét nem esnek, és a bennük lévő szénatomok el nem válnak. Ezek az apró szénatomok a gyémánt szubsztrátumra hullanak, és rétegeket képeznek, ami egy durva gyémántkristályt eredményez. Ez a folyamat hat-tíz hétig tart, és drágakő minőségű IIa típusú gyémántokat eredményez.

Az utóbbi években a CVD kutatás egyre népszerűbbé vált, és most már a CVD módosított változatait is használják. Ezek az eljárások különböznek abban, hogy hogyan indítják el a kémiai reakciókat. Néhány ezek közül:

  • Alacsony nyomású CVD (LPCVD)
  • Ultra nagy vákuum CVD (UHVCVD)
  • Plazma-támogatott kémiai gőzfázisú leválasztás (PECVD)
  • Mikrohullámú Plazma Gőzfázisú Leválasztás (MPCVD)

Magasnyomású, Magas Hőmérsékletű Eljárás (HPHT)

A HPHT eljárás a Föld mélyén található természetes gyémántnövekedési környezetet utánozza. A használt gépek képesek közel 60,000 atmoszférás nyomást és 2,500 Celsius fokos hőmérsékletet létrehozni.

A növekedési cella tartalmazza a gyémánt növesztéséhez szükséges összes elemet, beleértve a magot, finomított grafitot és egy fémekből és porokból álló katalizátor keveréket. A cellát az HPHT kamra közepére helyezik. Állandó hőmérséklet és több mint 50,000 atmoszféra nyomás mellett a katalizátorok először reagálnak a hozzáadott hőre és nyomásra, és szilárd halmazállapotból olvadt formába változnak.

Az olvadt katalizátor oldat okozza a grafit oldódását a cellában. Miután minden szükséges feltétel teljesült, elkezdődik a hűtési folyamat. Ez a folyamat több napig tart, és lehetővé teszi a szénatomoknak, hogy a magra épüljenek. A cellát eltávolítják az HPHT gépből, miután a növekedési ciklus befejeződött. Az új durva gyémántot kivonják és megtisztítják a végső vágás és csiszolás előkészítéséhez.

Az egész HPHT növekedési folyamat rendkívül ellenőrzött környezetet igényel a drágakő minőségű gyémántok előállításához. Bármilyen változás a növekedés során megállíthatja a gyémánt növekedését, vagy zárványokat hozhat létre, amelyek használhatatlan gyémántokat eredményeznek. Minden gyémántnak teljes egészében végig kell mennie a növekedési cikluson. Csak az HPHT kamra megnyitása után láthatjuk a kész durva gyémántot, annak színét, tisztaságát és méretét.

Az HPHT eljárás során három fő eszközt használnak a szükséges nyomás és hőmérséklet biztosításához a laboratóriumi gyémántok előállításához:

  1. Bars prés
  2. Öv prés
  3. Kocka prés
Mi az a IIA típusú gyémánt?

A világ leghíresebb és legragyogóbb természetes gyémántjai mind IIA típusúak. A Koh-I- Noor, a Krupp, a Regent és a Dél Csillaga mind ebbe a kategóriába tartoznak.

Csak a bányászott gyémántok legjobb 1-2 %-a nevezhető IIA típusúnak. Az összes gyémánt közül ezek a legtisztábbak és a legjobb hővezető képességűek. Ahogy a természetes gyémántok a föld felszíne felé emelkednek a mélyből, általában deformálódnak vagy tökéletlenül formálódnak, felvesznek bizonyos szennyeződéseket.

A IIA típusú kövek szinte teljesen mentesek ezektől a hiányosságoktól és deformációktól. Minden általunk forgalmazott gyémánt IIA típusú.

A gyémánt teszter pozitívan jelez a laborban növesztett gyémántnál?

Igen, ezek valódi gyémántok. Összetételük tiszta, kristályos elemi szén. A NOORDIA ékkövek minden olyan teszten átmennek, melyeket a gyémántok igazolására használnak

Mi a 4C?

A 4C sokak számára ismert fogalom:
1. Colour, a szín;
2. Clarity, a tisztaság;
3. Cut, a csiszolás;
4. Carat, a karát súly.

De valójában milyen jelentősége van az árképzésben?

A gyémánt szakma a Rapaport Diamond Report ® árlista alapján határozza meg az árat. A Rapaport lista alapja a tökéletes briliáns csiszolás. Megfigyelhető, hogy az ár exponenciálisan emelkedik a tömeg és a tisztaság függvényében. A tömegen kívül fontos faktor a gyémánt színe és zárványosztálya.

Miért drágábbak a bányászott gyémántok, mint a laboratóriumban növesztett gyémántok?

A bányászott gyémánt legalább 5 kereskedő kezén keresztül jut el a bányáktól a vásárlókig, így annak árát ez folyamatosan magasan tartja.

A laboratóriumban növesztett gyémántokat viszont egyenesen a gyártóktól rendeljük. A rövid ellátási lánc magyarázza elsősorban az alacsonyabb árat,valamint természetesen a bányászati költségek sem növelik az ékkövek árát.